A SÜTIPECSÉT HASZNÁLATA – TITKOK, FORTÉLYOK
ROSSZ RECEPT = CSÚNYA KEKSZ
Sütipecsét használata – Első kekszsütésem alkalmával 3 különböző keksztésztával próbálkoztam egyszerre. Nagyon alaposan utána olvastam a témának, de ennek ellenére az egyik recept egyáltalán nem működött, a másik félig-meddig, a harmadik elsőre is tökéletes lett.
Itt látod a csúnya, de finom kekszeket
Mindent pontosan ugyanúgy csináltam mindhárom esetben: egymás után kevertem be a különböző tésztákat, ugyanannyi ideig álltak a hűtőben, ugyanúgy pecsételtem, szaggattam, sütöttem…
Rengeteg tapasztalatot nyertem. De nem nyugodtam. Az elsőre is működő receptet alapul véve újabb 4 adagot bekevertem, más-más ízesítéssel. És mind a négyből tökéletes kekszek születtek.
Sok-sok tapasztalatra tettem szert a tésztákkal, a sütipecsét használatával kapcsolatosan, amiket szeretnék veled is megosztani, hogy neked is elsőre sikerélményben legyen részed.
SÜTIPECSÉT HASZNÁLATA – 10+1 ARANYSZABÁLY
-
A legfontosabb a MEGBÍZHATÓ RECEPT – sütés után is formatartó keksztészta
- Első alkalommal keverj be 3-4 különböző ízesítésű 1-1 adag tésztát, hogy garantált legyen a siker
- Formázás előtt néhány órára tedd a tésztát hűtőbe
- Alaposan lisztezd meg a gyúrólapot
- Mindnehol egyenles vastagságúra nyújtsd a tésztát
- Először pecsételj és csak UTÁNA szaggass
- A sütipecsétet is és a kiszúrót is lisztezd be
- Ne hagyd a gyúrólapon a tésztát, kiszúrást követően azonnal helyezd át a tepsire
- Hideg vagy max. langyos tepsire tedd a kiszaggatott kekszeket
- A kiszúrás utáni maradék tésztával nem érdemes kisérletezni, nem lesznek belőle szép kekszek, mert már nagyon meleg a tészta
+ 1 A kész kekszet töltheted krémmel, csokiba márthatod, mázazhatod + ízléses csomagolás
Rengeteg tapasztalatra tettem szert a pecsétes kekszek terén. Ha részletesebben is olvasnál róluk, illetve szükséged van egy sütés után is tökéletesen formatartó kekszreceptre, akkor kérd itt: sütipecsét recept
Élvezetes alkotást és jó kikapcsolódást!
Mikei Erika